title

KeNgKaWaN

Translate

Wednesday, November 17, 2010

cinta aidiladha broe ayla ~part 1


So setelh seperti mana yg telah dikisahkn …pada tahun ini..kami mengambil kesempatan utk menunaikn ibadah korban nazar kami…kebetulan dan alhamdulilah rezeki murah pada tahun ni jadi kami juga membuat ibadah akikah utk ank kami Danish Danial.tp ibadah akikah lembu utk danny i citer next entry la yer...

ni la kambing2 yg ader kt ladang tuh..kambing biri2 dan juga kambing import from Australia

\

story book version 1

ni lak kambing yg bertuah yg telah kami pilih..(nk tahu tak...sbln ni kami nk pilih yg lain..tp mse tuan kambing tuh suh tunjuk ner satu kmbing yg ktorg minat...en broe pun tunding la jari tunjuk kt kambing tuh..trus terkencing kambing tuh...sgt2 kbetulan...mmg serentak mse tunjuk kambing tuh tkencing..takut or panik ker ape ntah..hahahah

so kami kesian lak tgk nyer..kami pilih la yg lain.... yg unik nyer kami pilih kambing nih..sbb badan nyer seluruh itam..kecuali janggut nyer jer putih..sgt comel...haha(erk?..ader ker kmbing chumel?hahah)


story book version 2

ni saat2 kambing dilapah oleh pelapah...sgt tajam pisaunyer..n saat mahir org yg melapah...kagum2...


story book version 3

sesi menatarias wajah kambing..huhu


Orait…b4 tuh sue nk citer sket dugaan2 n halangan mse nk cari kambing….

Actually..memandangkan kami nk wt kenduri kt ipoh..so hal2 mencari kambing ni di serahkan kpd mak n abh…lepas da jumpe n da g ladang n da tgk kambing…so kami pon dimaklumkn oleh mak semua da settle..lega ht kami sbb urusan berjalan lncar sepertimana yg diharapkan…

Ok..selesai satu bab..menjelang hari raya korban…mlm tuh tetiber owner kambing..’Dr.’..dr per ntah..lupe lak namenyer..hehehe..tepon mak then ckp..ader prob ngn kambing import dier…kne tahan kt klia utk wt ujian per tah..tak phm sgt aku hal2 hewan nih..so…dr tuh mtk mf byk2 sbb tak dpt nk supply kambing…ngn yg pembeli lain pn dier kne serahkan deposit semula..n yg da byr abih pn dipulangkan wit tuh…sbb mse ritu stok kmbing tgl 4 ekor jer..so dier ckp stok bru akn sampai....kebanyakan yg nk oder tuh book la stok yg akn dtg tuh...so bler kambing2 tuh da kne tahan kastam klia.. mmg dier tak dapat bg jaminan ble kambing tuh lepas dari kastam nyer urusan.,…

Mmg ase frust sket sebab sepatutnya kambing yg kami pilih tuh dr tuh kne la asingkn..tp last2 minit die leh ckp cmtuh lak…aish!...da la jemputan da di ajak utk kenduri…

Then mak tepon la semula org yg rekemen tmpt kambing tuh..utk dapatkn pengusaha kambing yg lain…alhamdulilah dapat num tokey lading ternakan kambing yg lain..tp agak jauh la sket..kt sg siput…tp tak kisah lah..yg penting ibadah tuh mesti ditunaikan spt mana yg diharapkan…


4 comments:

yat218 said...

hehe..
nak g cari kambing pun byk berenti2..
xtau jalan kemane2 tah...

broe_ayla said...

sbb kambing nyorok..hahah...itu la bru npk advanture sket..huhu

yat218 said...

nasib kite x dibunuh je..

broe_ayla said...

uish jgn......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...