title

KeNgKaWaN

Translate

Monday, February 14, 2011

Budaya Berkawan

so bored la kt opis nih...semua org cuti g maner nih...?..npe aku sowg2 jer duk kt opis nih?..
adakah dgn harapan akn tercalon anugerah pkhidmatn cemerlang APC dis year?...suda la jgn pasan yer...klo tercalon pon...dlm mimpi jer...kje ko duk ber blog..ader ht nk suh bos calon kn name dlm APC... choy!!

erm....arini merupakan hari kekasih kepada org2 yg sambut...aku maleh nk sambut.....baik aku kumpul tenage nk berarak sambut maulidul rasul sok..lg berpekdah....so..arini aku nk ubh jadi ari persahabatan..ok tak?..arini mood nk citer sal persahabatan.....

aku maleh nk ckp byk..tulis byk2 pon maleh...
aku cume nk bgth budaya bkwan yg aku amalkan...

aku akn berkawan dgn?...
1.dgn semua org yg baik ngn aku....baik mksudnyer..tidak tikam dr belakang..tidak talam dua muka..tidak panjang tgn..tidak buruk sgke..tidak iri hati..tidak hasat dengki..dan tidak pada segala hal2 berkaiatan kejahatan...
(satu sbb ni jer yg aku list utk merangkumi semua aspek..means org tuh tak masuk cmpur hal peribadi aku yg tak berkaitan dgn dier...enough)

prinsip paling penting ialah tenang kn ht n suci kn ht..jgn buruk sgke!...tu yg aku amalkn....
wlpn lumrah nyer..tak semua org ske kiter tul tak?..tp tak perlu la kite nk sakit ht or wht sal org yg mmg tak leh tgk kiter snng tuh...

utk sedapkn ht..korang fe feeling la sebagai diva..bajet artis yg org suke bualkn hal korang...so korang akn lebih puas ht..n anggp org tuh jeles teramat ngn kehidupan korang..tp klo da melampau sgt..korang g r bg warning maut sedas dua...tp klo aku..aku pekak kn jer..hehehehe

plus lg 1...nk pesan..klo kwn ko yg A tak bk ngn yg B...jgn ko pon ikut bmusuh ngn B..sbb B kn takder kes ngn ko..sbb tak baik la mcm tuh..tp jgn lak ko jd batu api..bler bk ngn A ngate yg B..bler bk ngn B ngate yg A..tu mmg ko cari pasal la tuh..n sedang tunjukkn sikap buruk ko yg sebenar kt org lain...

sekian....
yg baik dtg dr Allah ..yg buruk dari kelemhan diri sy sendiri...kui3...


p/s:aku ngh edit pic utk next entry ni...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...