title

KeNgKaWaN

Translate

Friday, January 7, 2011

~motif aku nulis blog~

yer...arini aku nk citer per motif aku nulis blog....

1st of all..sbb menulis adalah hobi aku......aku mmg ske nulis cerpen puisi dn sbgnyer...bakal sasterawan negara la katekn..hehehe...aku penah tulis penuh sebuku karya2 puisi2 aku...n salu gak kwn2 aku copy paste karya aku utk ditulis dlm surat cinta dorang utk ditujukn pada seseorang..n ader gak yg dimasukkn dlm majalah..tp majalah sekolah jer la...hahaha..yg penting ader gak yg hafal puisi2 nan indah ciptaan aku tuh..(indah ker?haha..tak bley blah ayat pasan nih)..pencapaian paling bgus..puisi n surat cinta aku penah keluar radio..haha...utk segmen 'citra cinta'.. kt suria fm..hehehe...bgus tak?.(tak bgus ek?ok...-kecik ht hokey-)
...makin sedap lak biler dj linn keudarakan kt ruang udara..hehehe...terpegun aku mcm tak cayer jer..sedap suare dj lin tuh..(erk!..ye!..suare dj yg sedap..bkn karya aku!)....

2nd..sbb blog ni abg broeku yang hadiah kn utk aku..klo korang pasan..actualy di awal2 penulisan blog ni adalah blog lirik lagu melayu....mmg broe wt utk koleksi lirik2 lagu...tp bler knl aku..then broe share bg pwd blog nih utk aku load lirik2..kbtln minat kami same.. jiwang2 lagu rock kapak...elok2 bkwn...ter kapel lak..huhu..tu yg trus broe adiah kn blog nih..n suh update kn semua sejarah n kenangan kiter bersama utk abadikn dlm nih..klo g maner2 amik gmber kt maner2 mst broe suh msukkn dlm blog nih...pai skrg ktorg share pwd nih...klo korang bce dari awl..mmg dari permulaan kenal n bercinta n kawin..semua ader pahit manis kami tulis dlm nih...(sudi2 kn la bce yer klo nk)...

3rd....sebab aku dh malas nk tulis dlm diari..so aku tulis kt cni..senang....lgpn aku byk ngadap pc..klo kt umh...da ngadap pinggan mangkuk ngadap ank..ngadap papa ank...hehehe..so takder byk mse kt ctu...lgpn kang aku bru amik buku n pen...ankku danny da sebok2 nk pegang gak...so...tak jadi nulis nt....lgpn dlm blog boleh abadikan byk gambar2 aku n en tercinta n ank tersayang..byk maner pon leh letak..leh publish..leh tgk../klo dlm diari dlm album..jenuh la plak..nk belek2.. silap2 kne bukak library..hehe...nk tampal..nk tepek..so..dlm blog lebih mudah menghayati detik2 indah dlm gambar sambil bce cerita2nyer..tul tak?seakan masih segar n baru semalam berlaku saat2 manis tuh..klo saat pahit?..lu pk la sendiri..hua3

tu jer la 3 sebab terbaik nape aku ske nulis kt blog...sebab2 lain adalah utk tmbh kenalan...aku ske tgk blogger2 perempuan yg trendy...yg ske cantik2..yg ske mekap2...kadang aku cedok la fesyen2 n idea2 diorang..hehehe..blogger2 lain yg rajin singgah page aku nih..tq so much..aku ske bce blog org..n aku mmg tak sgke korang pun sudi gak bce blog aku...wlpn aku tahu..blog aku nih llebih berkisar tentang diri aku yg syok sendiri dgn kehidupan aku nih...

aku mmg bukan blogger terbaik..aku tulis ni mmg sajer suker2..takder ittention utk ape2 nuffnang ker aper ker...(tp klo dapt per slhnyer..huhu)...so..klo korang agak meluat bce blog aku..aku terima..sbb mcm aku ckp la..aku ni mmg ske citer dlm blog ni berkisar ttg kehidupan aku...aku ..en broe ku ..n ank kami...tak abis2 citer sal fmly aku..aku tak mcm org lain..citer sal artis..citer sal produk..citer sal teknologi terkini...ader gak blogger yg gemar wt ulasan ttg perkara2 dunia..isu semasa...terpulang pd individu tu..aku tak pernah nk kritik pon..korang nyer blog..korang nyer ske.aku bacer jer appe pon korang tulis...heheh....tu jer pegangan aku...

so tu jer la entry aku kali nih..wlpn aku tahu ade yg tak ske aku n konon tak mo bce blog aku..tp ader jer yg bcer...ader jer yg nk tahu hal aku sbb tuh buka blog aku..tq la yer..sbb naikkn rating viewer aku..hehehe....tp en broe salu pesan..biarkan aper yg diorg nk wt...jnji kiter tak kco org..hal kiter...kiter berdua yg tahu...blog ni utk mama...mama leh tulis semua berkaitan dgn keluarga kiter..

sekian...entry utk kali nih..jap g nk g lawan boling antara unit..klo menang aku update yer..klo tak..aku tak citer la sal entry men boling tuh..hahahahaha....adios syg2 sekalian...muahsss

2 comments:

yat218 said...

aku la sorg yg hafal puisi ko tu..cit poorah..hahaha...

broe_ayla said...

konfirm ker ko sorang?hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...